Uudet automallit 2016

On aivan itsestä kiinni, että mitä ominaisuuksia uusissa autoissa arvostaa. Se riippuu paljon myös siitä, että millaiseen ajoon autoa tarvitsee. Mökkiteille ei kannata lähteä millään matalalla urheiluautolla. Paras valinta ei välttämättä ole mikään iso maasturikaan, mikäli asuu yksin kaupungissa ja ajokilometrejäkin kertyy vuodessa tosi vähän. Auton voi valita oman tilanteensa mukaan, sillä vuoden 2016 uusista automalleista löytyy takuulla jokaiselle jotakin. Skodan katumaasturi on kaikkien huulilla, eikä suotta, sillä se on kilpailukykyinen ja tyylikäs auto. Suomessa Kodiaq-katumaasturin ennakkomyynti alkaa jo tämän vuoden puolella, vaikka varsinaisesti auto lanseerataankin vasta ensi vuoden puolella.

Maastoauto vai tavallinen perheauto

Mikäli on ulkoilmatyyppiä, joka ajelee maastossa kuin maastossa hyvien kalavesien tai metsästysmaiden toivossa, tarvitsee kunnon maasturin ajopelikseen. Silloin on myös pakko olla kunnolliset varusteet mukana. Ne saa helposti heitettyä auton tilavaan takatilaan. Erityisesti kalastajien onTelluride, Colorado, USA - October 05, 2015: on a cloudy and foggy autumn day, a four-wheel-drive SUV is exploring in colorful autumn mountains on the winding Black Bear Pass trail, near Telluride, Colorado, USA. hyvä muistaa, että kunnolliset kumisaappaat pitävät jalat kuivina ja lämpiminä. Skodan katumaasturin lisäksi vuosi 2016 toi tullessaan muitakin kiinnostavia autoja. Pienistä autoista budjettiluokan jättiläiseksi on kuvailtu Hyundain i20 -mallia. Auto on tilava ja turvallisen tasapainoinen ajossa. Keskiluokan autoista on mainittu upeasti uudistunut Opel Astra, joka on kohtuuhintainen perheauto. Maantieajossa se on hiljainen ja mukava. Tämä on Euroopassa nimetty Vuoden autoksi. Isommasta Audista on tämän vuoden puolella ollut tarjolla uusi malli, jossa ei tunnu olevan mitään huomautettavaa. Auto on tasaisen hyvä ja turvallinen ajossa. Usein hinta ratkaisee autoa hankittaessa, joten hankittavan auton hintaluokka pitää selvittää itselle jo hyvissä ajoin. Pitää vielä miettiä valmiiksi se, että myykö vanhan autonsa itse, vai antaako sen vaihdossa. Tähänkään ei ole mitään yleispätevää ohjetta, vaan siinä pitää toimia niin kuin se omasta mielestä tuntuu parhaalta.

Volkswagen myötä- ja vastatuulessa

Volkswagen on suuressa murroksessa, koska sitä on syytetty päästöhuijauksien tähden kuluttajansuojalakien rikkomisesta yhteensä 20 Euroopan maassa. Tämä negatiivinen julkisuus ei ole hyväksi Volkswagenin imagolle. Merkkiä on pidetty luotettavana ja turvallisena. Nyt heidän on suosikkipaikkansa pitääkseen näytettävä mihin he pystyvät. Heiltä tulee uusia malleja markkinoille. Samalla luvataan myös että autoissa olevat päästöongelmat on saatu kuriin, ja että se ei tule toistumaan. Nämä autot on luvattu myös korvata täysin autonvalmistajan kustannuksella, joten kuluttajalta ei siihen mene penniäkään. Volkswagenia on kehotettu maksamaan korvauksia kuluttajille, mutta sitä he eivät kuitenkaan ole suostuneet tekemään. Volkswagenin uusin tuore tähtimalli Tiguan on hyvin henkilöautontyylinen katumaasturi. Tässä autossa on tyylikkään särmikkäät linjat ja sivussa Touran -mallillekin tyypillinen kylkipokkaus. Takavalot ovat tyylikkäät ja matalat. Tässä helposti ohjattavassa ja vakaassa autossa on mukava maavara. Mökkitiet ja maastopätkät taittuvat tällä autolla joutuisasti. Uusia jännittäviä malleja on ensi vuoden puolella tulossa niin tältä autovalmistajalta, kuin monelta muultakin. Kannattaa pysyä kuulolla, ettei jää mistään paitsi.