Valitse hyvä ja turvallinen kissaperheen auto huolellisesti

Onko perheessänne uuden tai hyvän ja käytetyn ajoneuvon ostamisen aika? Auton hankintaa on varmaan jo mietitty kauan ja jokaisella perheenjäsenellä on luonnollisesti jotakin sanottavaa uuden ajoneuvon hankintaan. Miltä uuden ajoneuvon pitäisi näyttää? Minkälainen ajoneuvon tulisi olla varustukseltaan ja minkälaisia tärkeitä ominaisuuksia tulevassa autossa pitäisi olla? Tutustutaan asiaan seuraavaksi hieman lähemmin.

Mukavat ja pehmustetut kissan valjaat turvallisen autoilun tueksi

Omistatko lemmikin, joka tahtoo usein matkalle mukaan omistajan lähtiessä autoilemaan? Monet koirat autoilevat mielellään, mutta nykyään niin tekevät myös monet kissat. Tutustutaan siis tällä kertaa autojen lisäksi myös kissojen valjaisiin ja käteviin kissojen autovaljaisiin. Kesäiselle retkelle tai vaikkapa mummolaan lähtiessä kissalle kannattaa laittaa portaattomasti säädettävät ja pehmustetut kissan valjaat, jotka miellyttävät sekä lemmikkiä että omistajaa. Kaiken kaikkiaan turvallisuus on se ensisijaisin ja tärkein asia lemmikin turvallisessa matkustamisessa.

KIssan valjaat istuvat päällä tukevasti ja sopivat myös ulkoiluun

Mikä parasta, kissan valjaat ovat autoilemaan lähtiessä nopeat ja helpot pukea päälle, jolloin varmistetaan, että kissa ei karkaa mahdollisesti avoimena olevasta autosta tai ikkunasta. Yleisesti mukavat ja tyylikkäät kissan valjaat voi yhdistää aina talutushihnaan, jolloin autoreissulla voi pysähtyä välillä vaikka metsäpolulle lenkkeilemään. Kissat ovat luonnostaan aktiivisia ja ympäristöstään kiinnostuneita eläimiä, joten kulkeminen turvallisesti kissan valjaat päällä talutushihnassa on sekä kissalle että omistajalle parhaimmillaan erittäin suuri nautinto.

Tyylikäs farmari vai käytännöllinen tila-auto?

Mietitään tilanne, jossa perheen äidin ja isän lisäksi on 2-3 lasta. Lasten lisäksi mukana retkillä kulkevat joskus myös perheen koira ja kissa. Tilaa siis pitää löytyä aivan jokaiselle. Usein tila-auto on farmaria käytännöllisempi menopeli erityisesti silloin, kun perheessä on pieniä turvaistuimia tarvitsevia lapsia. Farmareissa on tilaa sekä lastenvaunuille että matkatavaroille, mutta turvaistuimet vievät hyvin paljon tilaa – erityisesti silloin, kun turvaistuin on kiinnitetty kiinteälle jalustalle, jolloin farmarin etupenkit pitää laittaa eteenpäin. Joissakin ajoneuvoissa etupenkit pitää laittaa jopa niin eteen, että etupenkillä on vanhemmilla aivan liian vähän tilaa. Joten tila-autoko on loppujen lopuksi se parempi ja nimensä mukaisesti tilavampi vaihtoehto?

Käytännöllisen tila-auton parhaisiin puoliin kuuluu usein erittäin tilava takapenkin keskipaikka, jossa yleisesti on tukevat kiinnikkeet turvaistuinta varten. Takapenkeille pääsee helposti liukuovien ansiosta, ja jos perheessä on useimpia lapsia, voisi myös niin sanottu “pikkubussi” olla aivan kelpo hankinta.

Uuden tai käytetyn auton turvallisuudesta ei saa koskaan tinkiä. Turvallisuus ja luotettavuus ovat ykkösasioita auton hankinnassa. Tärkeitä ovat myös tilavuus ja etenkin perheen naiset kiinnittävät usein huomiota myös auton väriin. Hyviä ajo-ominaisuuksia ja vähäistä bensankulutusta ei toki suinkaan sovi unohtaa!

Tiesitkö, että alle viisi vuotta sitten valmistetut, eli uudehkot perheautot ovat usein myös hyvin taloudellisia käytössä? Lisäksi ne ovat yleensä hyvin huollettuja ja varustettu nykyaikaisilla ominaisuuksilla. Suosituimpien perhe-autojen listaan kuuluvat muun muassa hybridi Volkswagen Passat, Skoda Octavia, Volkswagen Golf ja plug-in hybridi Volvo XC60. Nykyään yhä useammilta autonvalmistajilta löytyy sopiva perheauto lapsiperheille, joten valinnan varaa riittää. Ei siis muuta kuin tutustumaan oman perheen tilanteeseen sopivaan ajoneuvoon, joka voi hyvin hoidettuna palvella jopa vuosia!