Tesla sähköauto

Kaikki varmaan tietävät, että sähköauton voimanlähteenä toimii sähkömoottori ja että sen sähköenergia on varastoituna akkuihin. Sähköautot ovat paljon ympäristöystävällisempiä ja vähäpäästöisempiä kuin ihan perinteiset, tavallisella polttomoottorilla varustetut autot. Vhdellä latauksella voi ajaa lähes 350 kilometriä riippuen kuitenkin ajonopeudesta ja akun koosta. Myös ulkoilman lämpötila vaikuttaa yhdellä latauksella ajettavien kilometrien määrään. Sähköautoja on kehitelty, jotta liikenteen päästöjen aiheuttama ilmaston lämpeneminen saataisiin kuriin. Nykyään sähköautot kuitenkin ovat vielä valitettavan kalliita ja Suomessakin niistä joutuu maksamaan korkeat verot. Tesla on ylivoimaisesti suosituin sähköauto Suomessa. Nikola Teslan mukaan nimetty yhdysvaltalainen henkilöautoja valmistava yritys, Tesla motors keskittyy suorituskykyisten sähköautojen valmistukseen.

Teslan edullisempi malli

1200px-candy_red_tesla_model_3_trimmed_2Tähän asti sähköautoja on pidetty rahakkaiden ajoneuvoina, eikä niitä ole mitenkään suuressa mittakaavassa hankittu tavallisiin kotitalouksiin. Teslan Model 3 on edullisempi vaihtoehto, jota on odotettu pitkään ja hartaasti. Tämän mallin tarkoituksena on tehdä sähköautoilusta mahdollista myös keskiluokassa ja ylemmässä keskiluokassa. Teslan Model 3 on tyylikäs viisipaikkainen henkilöauto. Tesla Motors ei halua tehdä mitään hitaita autoja. Se piirre on huomattavissa tässäkin mallissa, sillä auto kiihtyy nollasta sataan noin kuudessa sekunnissa. Autojen latausväliä pyritään jokaisen uuden mallin kohdalla pidentämään. Tässä mallissa se on jo mukavat kolme ja puolisataa kilometriä. Usein tämä kilometrimäärä riittää jo päivittäiseen ajoon kuljettaessa pelkkiä työmatkoja. Silloin auton voi ladata kätevästi kotona. Tulee kuitenkin myös tilanteita, jolloin kotona lataaminen ei ole mahdollista ja silloin on hyvä tietää miten toimia. Sähköautojen julkisia latauspisteitä Suomessa ja muualla maailmalla pystyy jo etsimään Googlen kartasta. Se tuo tietynlaisen turvallisuuden tunteen sähköautolla liikkuville. Se helpottaa myös valtavasti ajoreitin suunnittelua. Teslan uuden Model 3 kehittämisessä on turvallisuus otettu hyvin huomioon. Se on testeissä saavuttanut parhaat mahdolliset turvallisuusluokitukset kaikissa luokissa.

Tesla panostaa autojensa turvallisuuteen

Tesla odottaa paljon uudelta edullisemman hintaluokan autoltaan. Tesla on ymmärtänyt tuoda Model 3:n kaikkien saataville, ja autoja voikin varata jo nyt. Tosin tuotanto alkaa vasta vuoden 2017 puolivälissä. Jos ei ehtinyt varaamaan autoaan ensimmäisten joukossa, on kuitenkin toiveita, että sen voisi saada omakseen jo vuoden 2018 puolivälissä. Yksi Teslan suurimmista tavoitteista on turvallisuuden lisäksi ollut automaattisten ajotekniikoiden kehittäminen. Sähköisen jarrutusjärjestelmän lisäksi autossa on panostettu muihin ominaisuuksiin. Niitä ovat GPS, ultraäänianturit, tutka ja kamera. Anturit tarkkailevat auton ympäristöä kaikilta suunnilta viiden metrin säteellä. Auto osaa jopa hakea vapaan pysäköintipaikan ja taskuperuutuskin tapahtuu vain yhdellä ainoalla komennolla. Teslan Autopilot -järjestelmä toimii samalla periaatteella kuin joissakin lentokoneissa käytettävät järjestelmät. Uusia ominaisuuksia tähän järjestelmään on jatkuvasti kehitteillä ja niistä pääsee myös hyötymään verkon kautta tapahtuvien ohjelmistopäivitysten avulla. Tesla haluaa olla sähköautoilun edelläkävijä ja siksi he panostavat myös edullisemman mallinsa turvallisuuteen sekä hyviin ajo-ominaisuuksiin. Halvemman sähköauton markkinoille tuonti on Teslan panostus siihen, että yhä useammilla olisi varaa ajaa ympäristöystävällisemmillä ajoneuvoilla.