Miksi auton omistaminen kannattaa?

Kun koti repsottaa sieltä täältä ja remonttia olisi tehtävä siellä täällä, jonka lisäksi työstressikin puskee päälle, on välillä kiva vain unohtaa kaikki ja nollata mieltä jollakin mielekkäämmällä tekemisellä. Hyvä esimerkki tästä on esimerkiksi autolla ajaminen. Kukapa voisi väittää, ettei kauniilla kesäsäällä tyhjällä pitkällä tiellä ajaminen, ikkuna hieman raollaan, ja tuulen tarttuessa tukkaan tuntuisi vapauttavalta? Vaikka nykyään tartutaankin usein ilmastokysymyksiin ja autoilulle etsitään vaihtoehtoisia menetelmiä, on autoilussa kuitenkin omat, kiistattomat hyötynsä. Jätä siis kodin listat taaksesi ja suuntaa seikkailuun. Olemme listanneet niistä muutaman, jotta sinäkin muistat kuinka onnekas oletkaan saadessasi omistaa auton.

1. Voit lähteä road tripille ystäviesi kanssa

Maailmassa harva asia kuulostaa yhtä hauskalta kuin road trip! Olipa reissusi sitten Hangosta Ivaloon, Porista Lappeenrantaan, Helsingistä Eurooppaan, tai jopa ex tempore autoreissu koko Yhdysvaltain halki, on reissu taatusti aina unohtumaton. Voisiko matka tästä enää mennä paremmaksi? Vain yhdellä tavalla eli ottamalla mukaan parasta matkaseuraa! Nappaa siis kyytiin parhaat kaverit ja suunnatkaa matkalle, jonka suunnittelette yhdessä – tai ottakaa suunnaksi tuntematon, ja suunnatkaa sinne minne maailma vie!

2. Voit suunnitella aikataulusi vapaammin

Yksi autoilun suurimmista eduista on luonnllisesti se, että et ole sidoksissa julkisen liikenteen aikatauluihin etkä joudu liiaksi suunnittelemaan menojasi niiden mukaisesti. Vaikka julkinen liikenne onkin hyvin toimiva keino erityisesti suuremmissa kaupungeissa, ovat monet pienempien kaupunkien asukkaat käytännössä pakotettuja oman auton omistamiseen, sillä liikkuminen saattaa muuten olla mahdotonta. Mikäli lähin bussipysäkki sijaitsee kymmenen kilometrin päässä kotoa, ja siitä kulkee yksi bussi päivässä, ei julkiseen liikenteeseen turvaamisesta ole paljoakaan iloa. Vaikka busseja kulkisikin useampi päivässä, saattaa tämä pienessä kaupungissa tarkoittaa esimerkiksi kerran kahdessa tunnissa kulkevaa linjaa. Tällöin menojen sovittaminen voi olla hankalaa, ja pelipaikalle voi joutua menemään jopa paria tuntia ennen, ettei myöhästy sovitusta menosta. Näissä tilanteissa on todella onni omistaa oma auto!

3. Ei enää kävelyä huonolla säällä

Yksi julkisen liikenteen ikävimmistä puolista on se, että se harvoin vie sinua ihan suoraan kohteeseen saakka. Yleensä pysäkille saapumisen jälkeen on vielä taivallettava jalan jonkin matkaa, ja tämä ei Suomen epävakaisissa sääolosuhteissa ole aina se riskittömin vaihtoehto varsinkaan, jos on menossa tärkeään kokoukseen, ensitreffeille ravintolaan tai vaikkapa juhlatilaisuuteen.

Kun ei ole varaa kastua niin että oma ulkonäkö menee pilalle, on auto ehdottoman kätevä kulkupeli. Autolla voit helposti hurauttaa suoraan kohteeseesi niin, että kävelymatkaa jää korkeintaan muutamia kymmeniä metrejä. Vaikka tämä saattaisi tuntua liioittelulta, niin kilometrin ja muutaman kymmenen metrin matkalla on kyllä vissi ero, kun päälläsi on kallis iltapuku, lempikorkokenkäsi, juuri kampaajalla laitettu tukka sekä koko illan verran aherrettu meikki.

4. Pääset tapaamaan perhettä kauemmaskin

Mikäli et enää asu lapsuudenkodissasi, saattaa olla, että silloin tällöin tulet kaivanneeksi vanhempiasi. Ikävää on kuitenkin se, että varsinkin eri kaupungissa perheestään asuvat ihmiset tulevat harvoin vieraillekseen lapsuudenkodissaan muuten kuin ehkä kerran vuodessa esimerkiksi juhlapyhien aikaan. Onneksi autolla mikään välimatka ei ole liian pitkä, vaan voit hurauttaa matkan kuin matkan silloin kun ikävä iskee.